voeding

Het is belangrijk om in de zwangerschap al te bedenken welke voeding je aan je baby wilt gaan geven. Vanuit het perspectief van je baby gezien is logisch en gezond om jouw eigen moedermelk te geven. Je lichaam maakt precies datgene aan wat voor jouw kindje het beste past. Je geeft je kindje op die manier ‘voeding op maat’.

Het kan ook zijn dat je af ziet van borstvoeding geven omdat je denkt dat het niet bij je past of omdat er een medische reden voor (bijv. een operatie aan de borsten). Dan respecteren wij natuurlijk jouw keuze! Waar het ons om gaat is dat je een goede en eigen afweging kunt maken en dat je van te voren goed weet waar je wel of niet voor kiest. Het is onze verantwoordelijkheid om je voor te lichten over de voordelen/positieve gezondheidseffecten van het geven van moedermelk voor zowel moeder en kind:

Borstgevoede kinderen hebben waarschijnlijk een lager risico op:

  • overgewicht
  • astma
  • piepende ademhaling

Moeders hebben waarschijnlijk een lager risico op:

  • diabetes
  • reuma
  • hoge bloeddruk

Wanneer borstvoeding geven niet (helemaal lukt) dan zijn er de volgende mogelijkheden:

Soms is het medisch noodzakelijk om de baby bij te voeden met kunstvoeding of met donormelk. Wanneer jij,  je partner of een eerder kind van jullie een allergie heeft, is dat belangrijk om aan te geven. Mogelijk is het dan verstandig om hypo-allergene kunstvoeding te gaan geven. Realiseer je dat je veel keuze hebt als het gaat om het geven van flesvoeding. Kijk hier voor meer productinformatie over kunstvoeding

Wanneer je borstvoeding geeft, maar je baby moet tijdens de kraamtijd wat bijgevoed worden, dan kun je via ons altijd een sample krijgen. Je hoeft dus op voorhand geen blik of pak kunstvoeding te kopen.

Wil je of kun je geen borstvoeding geven, dan is kunstvoeding een alternatief. Het is verstandig één merk voeding te kiezen en je baby deze te blijven geven. Haal alvast kunstvoeding, flesjes en spenen in huis voordat de baby geboren is. Wanneer jij,  je partner of een eerder kind van jullie een allergie heeft, is dat belangrijk om aan te geven. Mogelijk is het dan verstandig om hypo-allergene kunstvoeding te gaan geven. Realiseer je dat je veel keuze hebt als het gaat om het geven van flesvoeding. Kijk hier voor meer productinformatie over kunstvoeding

Wil je meer informatie over het geven van flesvoeding? Kijk dan op de website van het Voedingscentrum.

Pagina delen
“Iedere geboorte is een boodschap van liefde, een glimlach naar het leven..”
levenswijsheid